Tájékoztató a csatornázásról

Tisztelt Tokod-Üveggyári Lakosok! 

Több kérdést kaptam az elmúlt időszakban a településrészt érintő csatornázási és helyreállítási munkálatokkal kapcsolatosan. Az alábbi információkkal tudok szolgálni:

– Június első felében sor kerül a József Attila utca (10-es főút) félpályás felmarására a Laposi út kereszteződésétől az Ady Endre út kereszteződésénél található buszmegállóig, ezt követően új végleges aszfaltréteget kap a csatornázással érintett fél útpálya.

– A Pataksor úton murvás helyreállítás várható, míg a közökben a feltört betonos területek újra betonozása várható.

– A Gyár utcában a sávos helyreállítás készül, tehát a felszedett sávban köteles a vállalkozó újra aszfaltozni az útpályát a szerződésben rögzítetteknek megfelelően.

– A Laposi út a felmarást követően új aszfaltréteget kap az eredeti aszfaltozott útfelülettel azonos méretben és rétegrendben.

– A Mikszáth Kálmán, Géza és Diófa utca, illetve az abból nyíló utcák gréderezése van betervezve, ezzel leszedünk az utca szintjéből és elsimításra kerül annak felszíne.

– Az Erkel Ferenc utcában térköves burkolatot kap mind az út-test, mind a járdafelület.

– Jelenleg az Erkel Ferenc utca végén és a Laposi út végén várat magára 1-1 átemelő szivattyú elhelyezése, a napokban folyamatban van az érintett területek vákuumozása és az át-emelő szivattyúk telepítése, ezután lehetséges az Erkel Ferenc, Mikszáth Kálmán, Diófa és az ebből nyíló kis közök, Géza utca és a József Attila utca egyes ingatlanainak a csatornahálózatra való rákötése. Ennek időpontja július végére várható a kivitelező elmondása alapján.

– A korábban üzemelő szennyvízcsatorna-bekötéssel rendelkező ingatlantulajdonosok, társasházak átkötését az új csatornára, az árajánlatok beérkezését követően azonnal megkezdjük. A kezdés várható időpontja június közepe.

– A településen a fent felsorolt helyreállítási munkálatok várhatóan júniusban megkezdődnek. Pótlásra kerülnek a kivágott növények, helyreállításra kerülnek a felbontott járdafelületek, útfelületek, gépkocsi beállók és minden zöldfelület. A csatornaépítési munkák megkezdése előtt készült egy állapotfelvételi dokumentáció. Ez alapján kell a kivitelezőnek az eredeti állapotot helyreállítani.

– Jelenleg az árajánlatok bekérése zajlik a helyreállítást végző alvállalkozók tekintetében, amint ez megtörténik, megkezdődnek a fent felsorolt helyreállítási munkák. 

Tisztelettel,
Bánhidi László – polgármester

 

Hibabejelentő

Időpont foglalási kérelem

FONTOS! Ez egy foglalási kérelem, beérkezését követően kollégáink felveszik önnel a kapcsolatot! Kérjük mielőtt a kérelmet elküldi nekünk, tekintse meg az intézménynaptárt, hogy szabad-e az ön által választott időpont!

Időpont foglalási kérelem

FONTOS! Ez egy foglalási kérelem, beérkezését követően kollégáink felveszik önnel a kapcsolatot! Kérjük mielőtt a kérelmet elküldi nekünk, tekintse meg az intézménynaptárt, hogy szabad-e az ön által választott időpont!