Tokodi Alkotóház - Szálláshely

Alkotóházunk a Gerecse és a Pilis határán fekvő Tokod nevű településen, az Országos Kék Túra útvonalától csupán pár percnyire várja a pihenni vágyókat jól felszerelt konyhával és zárt udvaron kialakított kemencével. 

A hegyekkel határolt község kiváló célpontja, vagy kiindulópontja lehet minden túrázónak. Épp emiatt a Tokodi Alkotóház remek választás annak, aki kulturált körülmények között szeretné kipihenni a természetjárás fáradalmait.

A szálláshely 2021-ben a Kisfaludy program keretén belül teljesen megújult, 2 és 3 ágyas szobákkal, összesen 7 szobával és 16 férőhellyel várja vendégeit. A szobák mellett egy közös társalgó és egy jól felszerelt konyha is a vendégek rendelkezésére áll gáztűzhellyel, mikrohullámú sütővel, hűtőszekrénnyel és kávéfőzővel. Az Alkotóház területén ingyenes wi-fi kapcsolat is elérhető.

Fürdésre, tisztálkodásra zuhanyzóval ellátott külön női és férfi mellékhelységben van lehetőség.

Az udvarról csodás kilátás nyílik a Hegyes-kőre, az itt kialakított kemence és tűzrakó hely pedig emellett a pompás látkép mellett nyújt lehetőséget az igazi családias hangulatú sütésre-főzésre és kellemes esték eltöltésére a lobogó tűz mellett.

A vendégház kulturált körülmények között várja az iskolai, baráti és kiránduló csoportokat egyaránt. 

Településünkön keresztül halad a Mária út, a Gyöngyök Útja és az Országos Kéktúra is. Ezeket követve, vagy tömegközlekedéssel is könnyen elérhető Esztergom, Dobogókő, a Dunakanyar és még több közeli látványosság.

Előzetes jelzés alapján lehetőség van bor-, illetve pálinkakóstolásra a Tokodi pincevölgyben, minimum 8 fő részvételével.

Településünk Budapestről leggyorsabban az Árpád híd autóbusz-állomásról közvetlen buszjárattal, vagy a Nyugati pályaudvarból vonattal, majd Dorogi átszállással busszal közelíthető meg.

Az autóval érkezőknek zárt udvari parkolásra is van lehetőségük.

Szálláshely címe: 2531 Tokod, Zrínyi Miklós utca 3-4.

Szálláshely elérhetősége: Ollé Istvánné: +36-30-572-2475

Szállásköltség: 6000 Ft/fő/éj