PÁ-DI-DI Táncegyüttes

A PÁ-DI-DI táncegyüttes egy nagyon lelkes amatőr tánccsoport. Tokodi lányok és asszonyok, akik munka és család mellett gyakorolnak és táncolnak. A csoport megalakulásának eredeti célja az volt, hogy a falusi téltemetésen vidám tánccal szórakoztassa a közönséget. A csoport 2007-ben alakult. A névválasztásról: az első koreográfia a PA-DÖ-DŐ együttes Szabó János című dalára készült, így a szójáték utalt ez eredeti számra, valamint a csoporton belül többségben lévő nőkre.

A csoport létszáma 12 fő: 11 nő és 1 férfi. Jelenlegi tagjaink:

Bíróné Jámbor Gabriella
Faragóné Szatai Zsuzsanna
Grósz Virág
György Jánosné
Kupcsekné Csákvári Zsuzsanna
Pappné Józsa Zsuzsanna
Soczó Jánosné
Szabó Renáta
Uracs Ottilia
Wéber Erika
Aknainé Szóda Krisztina csoportvezető, koreográfus
Szabó László

A téltemetésre mindig új tánccal készülünk, majd az év közben ezt a koreográfiát – a fellépési lehetőségek függvényében – több alkalommal is bemutatjuk. A csoport szívesen tesz eleget különböző felkéréseknek, 2011-ben 10 alkalommal mutatkoztunk be különböző rendezvényeken, falun belül és kívül.  Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 2012. február 18-án Budapesten a legnagyobb magyar folyami rendezvényhajó (Európa) fedélzetén a Hajós bálon mutathattuk be a matróztáncunkat.

 

A felkészülésre a helyi művelődési ház biztosít termet. A tánccsoport próbái nem rendszeresek, januárban és februárban heti 2 próbát tartunk, majd a felkérésnek megfelelően gyakorlunk.

Nézze meg a fellépéseinkről készült fotókat, videókat és mondja el véleményét rólunk a Pá-Di-Di táncegyüttes Facebook oldalán!