Üveggyári Nyugdíjas Klub

A kultúrház gondnokaként Halmai Imréné, Zsuzsa alakította meg a nyugdíjas klubot Üveggyárban. Akkoriban nagyjából harmincfős volt a tagság. Működésük igen sikeresnek volt mondható. Rögtön az első évben kiemelkedő rendezvényük volt a karácsonyi ünnepség. Később nőnapi bált szerveztek, majd 2002-ben a táti nyugdíjasokat is meghívták az itt szervezett bálra. Sokat kirándultak az ország különböző pontjaira. Ellátogattak többek között Ópusztaszerre, Kalocsára, Szentendrére, Komáromban fürdőztek, Esztergomban pedig a helyi nyugdíjas klubbal közösen járták végig a város nevezetességeit. Akkoriban nagy sikerük volt a különböző termékbemutatóknak is. Mozgalmas időszak volt ez a klub életében, rengeteg közös programjuk volt.

2005-ben Fábián Józsefné, Erzsike vette át a klub vezetését, 2009-ben pedig Hársfai Zoltánné, Borika. Kéthetente, kedden délután találkoznak a klub tagjai az üveggyári kultúrház emeleti termében. Beszélgetés, közös uzsonna a megszokott program, de előfordul, hogy szól a magnó, és a kellemes zenét hallva még táncra is perdülnek a hölgyek. A névnapokról is mindig megemlékeznek, ilyenkor kis sütemény is kerül az asztalra. Szerdánként esti tornára is összegyűlnek a mozogni vágyók.

2011-ben a polgármesteri hivataltól kapott támogatásból közös vacsorát szerveztek, ami igazán jól sikerült. A tokodi rendezvényekre is szívesen látogatnak el a klub tagjai, nagyon jól érezték magukat a Márton napon is, a falukarácsonyon is, a disznóvágáson is. A táti nyugdíjasok meghívását is elfogadták, szeretnék viszonozni a vendéglátást.

Karácsonykor meghitt ünnepségre került sor a Liszt Ferenc Művelődési Házban. Finom pogácsák készültek, szépen terített asztal várta az érkezőket, a gyönyörű karácsonyfa alatt pedig csodálatos furulya-előadást is hallhattak a jelenlévők. Ebből az ünnepségből hagyományt is szeretnének teremteni, újra lesz karácsonyi megemlékezés az üveggyári kultúrházban!

Jelenleg körülbelül húsz fő a klub létszáma, de a keddi összejöveteleiken szívesen látnak minden új érdeklődőt!