Asztalitenisz klub

Az üveggyári kultúrházban minden héten kedden és csütörtökön 17 órától várják a pingpongozni vágyókat!

A ma is működő pingpong-csapat alapjait valamikor az ötvenes években rakták le Üveggyárban. A hetvenes évektől a TÜSC keretein belül, majd 1992-től önállóan, Asztalitenisz Club Tokod néven folytatta tevékenységét a csapat, melyet Resszer Károly jegyzett be a bíróságon és ő a képviselője is. 1986 óta folyamatosan játszanak a Nemzeti Bajnokságban. 1992-től 1996-ig Belányi Imre edző segítette a játékosok felkészülését a különböző versenyekre, ahol igen jó eredménnyel szerepeltek is mindig, nemzetközi szinten is. 1992 és 1995 között három idényben is részt vett a csapat az európai Inter kupában ahol több fordulón is továbbjutott a kontinens élvonalához tartozó csapatokat is felvonultató kupában.

1995-ben Nemzetközi Kupát is rendeztek itt, az Üveggyári kultúrházban, még az MTV Telesport szerkesztősége is jelen volt. Biztosan sokan emlékeznek még Klampár Tibor és Jónyer István nevére, akik a világ legeredményesebb játékosai voltak asztaliteniszben, ők is többször megfordultak nálunk.

Az egyre nehezedő körülmények dacára is sikerül jó eredményeket elérni. A 2011-12-es őszi szezonban az NB II-es csapat 4. helyezést, az NB III-as csapat 3. helyezést ért el. Egyéniben Hetzer László 1. helyen végzett a megyei bajnokságon. Az előző szezonban az NB I-ben a 8. helyet, NB III-ban pedig a 3. helyet szerezték meg a versenyzők.

Az NB II csapat:
Prágai Zoltán
Jakab András
Hetzer László
Váli Zsolt
Hajdok Tibor

Az NB III csapat: 
Bohony Péter
Bohony Ákos
Sádli Gyula
Vincze Tamás
Resszer Károly

A csapatokat – egy-két kivételtől eltekintve – tokodi játékosok alkotják.

A ma már klubként működő csapat a magyar és az osztrák asztalitenisz szövetséggel is jó kapcsolatot ápol.

Az országos színvonalú terem (megfelelő belmagassság, világítás, parketta, versenyasztalok) az önkormányzat jóvoltából áll a játékosok rendelkezésére. Nemrégen készült el az épületben egy új öltöző két zuhanyzóval, amihez az anyagi segítséget szintén a polgármesteri hivatal adta – amiért köszönetüket fejezik ki a pingpongozók -, a kivitelezést viszont a játékosok vállalták.

Sokáig játszott női csapat is Üveggyár színeiben, ma már sajnos nincs női játékos, de örömmel látják az érdeklődőket!