Augusztus 20 ünnepség

Augusztus 20-án délután került megrendezésre a tokodi Szent István napi ünnepség a Népművészeti Alkotóházban. A legősibb nemzeti ünnepünk napján első királyunkra emlékezve Bánhidi László polgármester köszöntő szavait követően Bartl Zoltán ünnepi gondolatait hallgatták meg a jelenlévők, aki beszédjében méltatta többek között a tokodi Értékek és Gyűjtemények Házának kialakítását is. Az ünnepi beszédet követően a Kék Nefelejcs Nótakör ünnepi műsora következett, amelyet a Csillagfény Mazsorett Csoport formációs tánca követett. . Az ünnepség keretében került sor a Tokodért Emlékérem átadására, amelyet ebben az évben Tokod Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete Tarcsai Lászlónak adományozott, aki 45 éve segíti és támogatja a tokodi futballt.
A Tiszta udvar – rendes ház kitüntetést ebben az évben Szemes József és Szemesné Ludvai Orsolya Tokod, Malom utca 5. alatti lakosoknak ítélték oda.
Polgármesteri elismerésben részesült a Tokodi Mesevár Óvoda két dologozója, Szabóné Vágó Anna és Törökné Mészáros Erika, akik 40 éven át tartó munkaviszonyt és szolgálatot követően hamarosan nyugállományba vonulnak.
Polgármesteri elismerésben részesült továbbá Csákvári Ferenc és Nagy László helyi vállalkozók, akik az önkormányzati tulajdonú ingatlanok festésével támogatták a települést.
A műsort követően Kardos Mihály nyugalmazott plébános megáldotta az új kenyeret, amelyet ebben az évben Bánhidi László polgármester mellett a Tokodi Gazdakör alapító tagja, Papp Ferenc szegtek meg. 2021-ben az ünnepségünk a Tokodi Himnusz, a Szózat és a Székely Himnusz eléneklésével zárult.